Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σεισμολογίες...

Αυτός ο σεισμός σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας αν γινόταν, θα είχαμε θύματα. Τα σχολεία μας είναι ερείπια”, δήλωσε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπάρχει ένα πρόγραμμα ελέγχου δημοσίων κτιρίων, το οποίο έχει σταματήσει τον τελευταίο καιρό. Μόνο το 10% των κτιρίων έχουν ελεγχθεί». Κατά τα άλλα προχωρούμε σωστά, η έτσι θέλουμε να πιστεύουμε, στο μνημόνιο και θα έχουμε μάλιστα και πρωτογενές πλεόνασμα στον προυπολογισμό! Δεν είναι λαικισμός αλλά μια πραγματικότητα. Αφήνουμε την παιδεία, την υγεία και την προστασία των πολιτών για τους κανόνες της Τρόικας! Αφήνουμε τους ανθρώπους για τους αριθμούς!
 Την ίδια ώρα δέος προκαλούν οι εικόνες της πασίγνωστης παραλίας του Μύρτου στην Κεφαλονιά, που θεωρείται και μια από τις καλύτερες στον κόσμο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ που ααστάτωσε το νησί το απόγευμα της Κυριακής.Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, τόνοι χώματος έπεσαν στη θάλασσα, στο σχίσμα του Χάρακα. Το σχίσμα στο Χάρακα είναι πάνω από 60 μέτρα και η εικόνα είναι απίστευτη από την αλλαγή του τοπίου. Είναι εικόνα της δύναμης της φύσης που μπροστά της είμαστε αδύναμοι!
Κατα τα άλλα δεν θέλω να φανταστώ τι έχουμε να δούμε στα δελτία ειδήσεων των οκτώ. Η τρομο-σεισμολαγνεία στο μεγαλείο της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου