Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κρύο μέχρι την Τετάρτη!

Κουτσοφλέβαρος με κακοκαιρία! Τέλειος συνδυασμός! Ο Φεβρουάριος έφτασε και φέρνει μαζί του χιόνια και καταιγίδες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.  Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει έως την ερχόμενη Τετάρτη. Και αυτή τη φορά πραγματικά μιλάμε για αληθινό κρύο. Βγάλτε τα παλτά από τις ντουλάπες, διπλές και τριπλές κουβέρτες και φουλάρετε το καλοριφέρ. Όσοι φυσικά έχουν βάλει πετρέλαιο για τους υπόλοιπους η ξυλόσομπα της γιαγιάς κάνει καλή δουλειά. Το όλο σκηνικό θυμίζει κάτι από τον “κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο” γιατί και κρύο έχει και εμείς κατασκοπεύουμε τον γείτονα πότε θα ανάψει το τζάκι για να του κάνουμε επίσκεψη!
Σάββατο
Το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν το απόγευμα και θα βρέξει. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου ενώ οι χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας θα κατέβουν και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει, ίσως εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου. 
Κυριακή 
Την Κυριακή προβλέπεται γενικευμένη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα. Στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Στην Αττική περιμένουμε βροχές που κατά διαστήματα θα είναι πιο έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που θα πυκνώνουν και βροχές. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Έως την Τετάρτη θα διαρκέσει η κακοκαιρίαΣύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα και την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις. Από την Τετάρτη τα φαινόμενα σιγά - σιγά θα αρχίσουν να εξασθενούν και από την Πέμπτη και μετά θα ξαναβγεί ήλιος αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου