Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Περί αποδείξεων....




Ήταν πολλά τα λεφτά, Άρη.



   
Ένα εκατομμύριο εκατόν μία χιλιάδες εκατόν μία και δέκα 
 


 

 Και μετά, θα κάαααθεσαι
 



Λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!

Ο προγραμματισμός πάντοτε μου άρεσε.... Ήθελα να ξέρω τι θα μου ξημερώσει την επόμενη μέρα προκειμένου να τακτοποιώ τις υποχρεώσεις μου. Έπαιρνα λοιπόν χαρτί και μολύβι και έγραφα. Μια στήλη εξόδων και μια εσόδων. Τόσο εδώ, τόσο εκεί και πάλι λέγοντας....
Φανταζόμουν πως η μικρογραφία του οικονομικού προυπολογισμού του σπιτιού μου θα αντικατατρόπτιζε αυτή του Υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή σκεφτόμουν πως το ίδιο θα έκανε και ο κ. Στουρνάρας για τα οικονομικά ζητήματα της χώρας. Μάλιστα επειδή ο υπουργός μας γνωρίζει και περισσότερα οικονομικά στο σχέδιο του προυπολογισμού του θα είχε αναγράψει αναλυτικά όλα τα κονδύλια και θα είχε μετρήσει όλες τις παραμέτρους.
Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα μπάχαλο με το εάν οι αποδείξεις θα μετρήσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις και πόσο. Μπρος πίσω πηγαίνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών, για το θέμα, με την μια διαρροή να διαδέχεται την άλλη.Ακούμε ότι η αξία των αποδείξεων από σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και πρατήρια καυσίμων θα μετρήσει κατά το ήμισυ και μια μέρα μετά πως όχι. Κάποιοι άλλοι λένε πως δεν θα αλλάξει τίποτα. Μάλλον πλάκα μας κάνουν. Στο είπαν ξείπαν κινούνται και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας ... ακόμα και για τον δικό μας μικρό οικογενειακό προυπολογισμό.
Αυτά είναι αστειότητες... ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου