Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τρέμει η γη στη δυτική Ελλάδα!

Εδώ και αρκετά χρόνια, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον, επισημαίνουν στην παγκόσμια κοινότητα και στις κυβερνήσεις ότι το σπίτι μας, ο πλανήτης γή, εκπέμπει συνεχώς σήματα κινδύνου. Είναι γεγονός ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επεμβάσεις στην φύση αρκετές φορές δημιουργούν προβλήματα. Αν λαβουμε υπόψην μας και τα φυσικά φαινόμενα όπως η σεισμική διέργεση στην Κεφαλονιά τότε έχουμε κατάστασεις όπως αυτή στην περιοχή της Καυκανιάς, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου οι κάτοικοι βλέπουν το χωριό τους να κόβεται στα δύο και τη γη να «καταπίνει» τις περιουσίες τους. 
Τις τελευταίες ημέρες και έπειτα από έντονες βροχοπτώσεις, το χωριό πλήττεται από καθιζήσεις με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να υποχωρούν, χωράφια να βουλιάζουν, ένα καφενείο και ο κεντρικός δρόμος του χωριού να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ήδη τρεις οικογένειες αναγκάζονται να απομακρυνθούν -για την ώρα- από τις κατοικίες τους.
Οι κάτοικοι ανησυχούν, ο τόπος τρίζει κάτω από τα πόδια τους και οι αρμόδιοι μηχανικοί και γεολόγοι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συντάξουν πόρισμα για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η εν λόγω κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου