Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα χόμπι του Πούτιν

Στις Βρυξέλλες τετα-τετ ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια χρονική στιγμή όπου υπάρχουν «ανοικτά» μεγάλα θέματα στον χώρο της ενέργειας αλλά και έντονο ενδιαφέρον των Ρώσων για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος, είναι να αναθερμανθούν οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά το «ναυάγιο» της ΔΕΠΑ  και να δοθεί έμφανση στην οικονομική συνεργασία. Αυτή είναι η ατζέντα για την οποία θα συνομιλήσουν οι δύο πολιτικοί άνδρες.
Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον Πρόεδρο της Ρωσίας μέσα από τα χόμπι του και τις συνήθειες του. Κάποιες φορές μέσα από τέτοια στοιχεία του χαρακτήρα ενός ανθρώπου μπορείς να καταλάβεις περισσότερα και να τον πλησιάσεις καλύτερα.
 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην ιατρική και για να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση προτιμά να πίνει τσάι με μέλι, να κάνει συχνά μασάζ και σάουνα και διάφορα άλλα τέτοια εναλλακτικά. Τα ματζούνια της γιαγιάς που λέμε....
 Ο ηγέτης αυτής της χώρας κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή στο τζούντο. Η αθλητική άμιλλα συμπληρώνει τη δημόσια πολιτική εικόνα του Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα από τα ΜΜΕ.
Ανάμεσα στα χόμπι του Πούτιν περιλαμβάνονται το χόκεϊ επί πάγου και η κολύμβηση στην οποία μάλιστα φαίνεται ότι έχει μεγάλη αδυναμία. Αρκε΄τες φορές τον έχουμε δει επίσης να ψαρεύει. Χαρακτηριστική η φωτογραφία του ρώσου προέδρου να γελάει, αφού ψάρεψε ένα λούτσο , βάρους 21 κιλών.
Το Κρεμλίνο παρουσιαζει επίσης τον Πρόεδρο της χώρας ως έναν άνθρωπο με λιτές και απλές ανάγκες απολαμβάνει και το κυνήγι και ξέρει να χειρίζεται πολύκαλά και τα όπλα.
Η αντιπολίτευση ωστόσο κατηγορεί τον πρόεδρο ότι από το 2000 οποτε και ανήλθε στην εξουσία σπατάλησε κρατικά χρήματα για να κατασκευάσει άλλες 9 προεδρικές κατοικίες. Επίσης οι κακές γλώσσες στη χώρα του λένε ότι έχει μια πανάκριβη συλλογή από ρολόγια και φυσικά όπως οι περισσότεροι πρόεδροι αδυναμία στις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου