Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ UP και DOWN της ημέρας

DOWN Σε λάτρεις της μπάλας εξελίσσονται οι καταδικασμένοι για τη 17 Νοέμβρη.Το εναρκτήριο λάκτισμα πραγματοποιήθηκε από τον Χριστόδουλο Ξηρό με την αποδρασή του και τις απειλές για νέα 17Ν, ακολούθησε κόρνερ από τον αρχηγό Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και σήμερα την μπάλα πήρε για πέναλτι (επανορθωτικό λάκτισμα) ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο τελευταίος παίχτης φαίνεται να έχει καλό χειρισμό κυρίως με το κεφάλι, ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα βάλει την μπάλα στα δίχτυα και θα σημάνει και το τέλος ενός αιματοβαμμένου παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ξεκαθαρίσει πάντως ότι η 17Ν έχει τελειώσει και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την ιστορία της, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της. Ο έλεγχος πάντως του παιχνιδιού γίνεται από τον διαιτητή και ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ποιος έχει αυτό το ρόλο! 
 DOWN Και άλλος ποδοσφαιρικός αγώνας φαίνεται να είναι δύσκολος. Στην ΝΔ φοβούνται το αυτογκόλ. Ο βουλευτής Πιερίας Δ. Χριστογιάννης βάφτισε “επανάσταση” τη χούντα των συνταγματαρχών προκαλώντας μας. Η αντίδραση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση αλλά και οι συμπαίχτες στη κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να καταπιούν μια τόσο προκλητική δήλωση. Οι παίχτες στο κυβερνητικό σχήμα είναι λίγοι και ο Σαμαράς δεν μπορεί να βγάλει στον πάγκο το Χριστογιάννη μιας και μια τέτοια κίνηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στα “αποδυτήρια” των εκλογών. Οι κανόνες- από όσο γνωρίζουμε - σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι πρέπει να τηρούνται γιατί οι οπαδοί εύκολα εγκαταλείπουν την ομάδα τους, όταν δεν τους προσφέρει το “θέαμα”που επιθυμούν! 
  UP Μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα είναι στα σκαριά από τους “58”. Οι δημιουργοί της ωστόσο από το μπλοκ των εκσυγχρονιστών προκαλούν χάος τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ καθώς και αυτή κινείται στον ευρύτερο κεντροαριστερό δημοκρατικό χώρο. Η «Ελιά» της Κεντροαριστεράς, θέλει το χρόνο της να δημιουργηθεί και πιστεύουμε πως είναι νωρίς να την κρίνουμε. Αν κάνει ένα νέο ξεκίνημα με νέους παίχτες, με νέες πολιτικές και νέο όραμα θα βάλει και εκλογικό γκολ. Αν όμως ακολουθήσει την πεπατημένη οδό θα βρεθεί στο “κουβά” των εκλογικών αποδόσεων.
DOWN Κοντά στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ένας 74χρονος άνοιξε πυρ κατά παιδιών ηλικίας 14 ετών που έπαιζαν μπάλα, επειδή λέει έκαναν φασαρία. Μάλιστα ένα παιδί οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκε στο πόδι. Το αγνό ποδόσφαιρο των παιδιών ενοχλεί, η “μπάλα” που παίζεται καθημερινά δίπλα μας και μας οδηγεί σε αδιέξοδα, δεν μας ενοχλεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου