Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέα επεισόδια στο Σύνταγμα, και άλλος τραυματίας

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα στη διάρκεια της συγκέντρωσης σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών.Για ακόμη μία φορά διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να ανοίξουν τον δρόμο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποχωρήσει η Τρόικα.
 Τελικά, οι συγκεντρωμένοι απωθήθηκαν προς την οδό Ερμού, αφού πρώτα έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Ένα άτομο βρέθηκε στο οδόστρωμα και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Λίγο νωρίτερα, τα αίματα άναψαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απωθήσει τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο Σύνταγμα. Μια γυναίκα διαδηλώτρια τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
 Νωρίς το πρωί  η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές.Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου