Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στο Λονδίνο η βρύση... στάζει κοκαΐνη

Σε μια οικονομία σαν την ευρωπαϊκή, η οποία βρίσκεται σε κρίση, το μόνο που δεν φαίνεται να επηρεάζεται είναι η κατανάλωση παράνομων ναρκωτικών όπως κοκαΐνης, αμφεταμινών, μεθαμφεταμινών, ecstasy και κάνναβης.Η κατανάλωση εν γένει είναι σαφέστατα μεγαλύτερη στη Βόρεια, τη Βορειοδυτική και την Ανατολική Ευρώπη σε σχέση με την κατανάλωση στη Νότια. Αυτό τουλάχιστον καταδεικνύει σχετική δειγματοληπτική έρευνα στα συστήματα αποχέτευσης 42 των μεγάλων πόλεων 22 χωρών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Τα ευρήματα της έρευνας του πανευρωπαϊκού δικτύου SCORE, στο οποίο συμμετέχουν και ερευνητές σε γνωστά πανεπιστήμια, είναι πραγματικά εντυπωσιακά και συμπεριλήφθηκαν στην ετήσια έκθεση περί ναρκωτικών για το 2014 του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταγραφής των Ναρκωτικών και του Εθισμού (EMCDDA).
Οι ερευνητές που δημοσίευσαν τη μελέτη τους στην επιθεώρηση Addiction εξέτασαν δείγματα νερού για ίχνη κατανάλωσης κοκαΐνης, αμφεταμινών, μεθαμφεταμινών, ecstasy και κάνναβης, τα οποία έλαβαν από αποχετευτικά δίκτυα πόλεων της Ευρώπης για δύο εβδομάδες, σε διάστημα δύο ετών. Μια εβδομάδα μέσα στον Απρίλιο του 2012 πήραν δείγματα από 23 πόλεις σε 11 χώρες και άλλη μια εβδομάδα τον Μάρτιο του 2013 πήραν δείγματα από 42 πόλεις 21 χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου