Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Καρδιοχειρουργός ήρθε από το Χάρβαρντ για σχολή που δεν λειτούργησε ποτέ

Η περιπέτεια ενός πανεπιστημιακού καρδιοχειρουργού που στις αρχές της δεκαετίας του '90 επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα εγκαταλείποντας σημαντική καριέρα στην Αμερική, με την ελπίδα ότι θα προσφέρει στην πατρίδα του, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.Ο έλληνας καρδιοχειρουργός που έκανε έφτασε ακόμα και στο Χάρβαρντ, ήρθε στην Ελλάδα για να καταλάβει τη θέση καθηγητή, σε υπό ίδρυση πανεπιστημιακή κλινική καρδιοχειρουργικής, η οποία δεν λειτούργησε ποτέ!
Τώρα το ελληνικό δημόσιο καλείται να αποζημιώσει τον γιατρό ο οποίος αν και εργάζεται από το 2001 και πάλι στην Αμερική, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη. Η δικαιοσύνη αποδέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι το ελληνικό κράτος με τις ενέργειες του ζημίωσε τον καρδιοχειρουργό, ωστόσο ακόμη δεν έχει καταλήξει στο ποσό με το οποίο πρέπει να τον αποζημιώσει. 
Το μόνο βέβαιο είναι πως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε «υπερβολικά υψηλό» το ποσό-μαμούθ των 250.000 ευρώ που του επιδίκασε το Εφετείο και ζήτησε από το δικαστήριο να προσδιορίσει νέα αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου