Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ινδός μας έλειπε....

 Το νέο πρόσωπο της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Ρίσι Γκογιάλ, ήταν που ηγήθηκε της μικρής αποστολής του Ταμείου στις συζητήσεις του Παρισιού. Ο Ινδός οικονομολόγος εντάχθηκε στην ελληνική ομάδα τον Μάιο του 2013, ως το νούμερο δύο της αποστολής του ΔΝΤ. Ηδη από την προηγούμενη αξιολόγηση, όταν ο κ. Τόμσεν ήταν συνεχώς στα τηλέφωνα για το πρόγραμμα της Ουκρανίας, ο κ. Γκογιάλ συνέχιζε τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό του, ενώ ήταν εκείνος που ήρθε στην Ελλάδα στην επίσκεψη του Ιουλίου, αντικαθιστώντας τον κ. Τόμσεν. Ετσι, όταν ο τελευταίος ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος μέχρι την εξεύρεση αντικαταστάτη, ο κ. Γκογιάλ ήταν η προφανής επιλογή για να «τρέξει» προσωρινά το πρόγραμμα.
Ελληνες συνομιλητές του τον χαρακτηρίζουν «έξυπνο, εργατικό και ευγενικό», ενώ συνεργάτες του στο Ταμείο προσθέτουν ότι είναι «ήσυχος και υπάκουος». Κατά άλλους ο Ινδός τεχνοκράτης είναι απότομος στη συμπεριφορά του, απόλυτος στις θέσεις του και απευθύνεται στους συνομιλητές του με ύφος. Μάλιστα αναφέρουν ότι συχνά ο Γκογιάλ παραλληλίζει την κρατική μηχανή της πατρίδας του με εκείνη της Ελλάδας, λέγοντας ότι και οι δύο χώρες διαθέτουν το χειρότερο δημόσιο τομέα παγκοσμίως. 
Αυτή τη στιγμή ο Γκογιάλ αποτελεί αστάθμητο παράγοντα στην επικείμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, στα τέλη του μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου